De grensstreek in de Antwerpse Kempen floreert


De grensstreek in de Antwerpse Kempen floreert. Niet alleen land- en tuinbouwbedrijven vinden hun weg naar Merksplas, Arendonk, Meer en Poppel. Ook hoogtechnologische en internationale ondernemingen wagen hun kans aan de grens. Resultaat? Veel tewerkstelling in eigen streek. En dat is belangrijk, vindt burgemeester van Arendonk Kristof Hendrickx.

De burgemeester maakte van de uitbreiding van het industrieterrein Hoge Mauw een prioriteit in zijn beleidsnota. Met extra aandacht voor de bereikbaarheid en verkeersveiligheid. De gemeente maakt ook werk van een ondernemersloket, de promotie van de plaatselijke handel en netwerking tussen bedrijfsleiders.

Wie Merksplas zegt, zegt glastuinbouw. In 2013 besliste de gemeente om een zone van 130 hectare landbouwgrond af te bakenen voor serrecomplexen. Een schot in de roos voor zowel de bedrijven als de gemeente. Naast tuinbouw zet de gemeente ook in op toerisme met de restauratie van de voormalige landloperskolonie. Een troef voor de gemeente! De aanvraag tot erkenning als Unesco Werelderfgoed werd intussen ingediend. Ook de zorginstellingen zorgen voor veel tewerkstelling met o.a. de gevangenis als een van de grootste werkgevers in Merksplas.

 Grensoverschrijdend ondernemen? De zelfstandigen van Merksplas, Arendonk, Meer en Poppel weten er alles van. Wie ondersteunt deze bedrijven elke dag opnieuw? Dat doet Voka Kempen Midden. Voka Kempen Midden verdedigt uw belangen bij de besturen. En geeft u ook advies over vragen rond milieuwetgeving, ruimtelijke ordening en vergunningen.


Eerdere Artikelen