Maak kennis met de Parel der Kempen: Bree, gelegen in het noordoosten van de provincie Limburg.


Maak kennis met de Parel der Kempen: Bree, gelegen in het noordoosten van de provincie Limburg. Een stad met 15.000 inwoners, een romantisch centrum, levendige terrasjes, een groene landelijke gordel en een heerlijk streekproduct: de Ops-Ale.

Op het vlak van industrie, onderwijs, cultuur en sport heeft Bree een regionale uitstraling. En dat het geen stad als een ander is, vertelt burgemeester Liesbeth Van der Auwera.

De stad Bree telt meer dan 100 industriële ondernemingen, ze kan rekenen op actieve bedrijven en handelaars die nauw samenwerken met het stadsbestuur. Er worden verschillende initiatieven ondernomen om de tewerkstelling in de stad uit te breiden.

BRES is hier een mooi voorbeeld van. Deze Breese Economische Stuurgroep heeft tot doel het bedrijfsleven van Bree, het stadsbestuur en de scholengemeenschap samen te brengen om er voor alle partijen een meerwaarde uit te halen, licht Eerste Schepen Mario Knippenberg toe.

De stad Bree telt 4 industrieterreinen: langs de Zuid-Willemsvaart vind je Kanaal-Noord & Kanaal-Zuid, daarnaast zijn er de gebieden Peerderbaan en Vostert.

Kanaal-Noord is het grootste qua oppervlakte. Hier is er plaats voor zowel grote regionale bedrijven als voor kleinere ondernemingen. Er is een gezonde mix aan industrieën en voor heel wat onder hen speelt het Kanaal een ontzettend belangrijke rol in het dagelijkse transport.

De 4 industriezones van Bree zorgen samen voor een uitstekende tewerkstellingsgraad, er werken meer dan 6.000 mensen, een hoge score in verhouding tot de 15.000 inwoners van de stad Bree.

Op het vlak van arbeidsplaatsen is Bree al enkele jaren de sterkste groeier in Limburg & ook vandaag wordt actief gewerkt aan het creëren van tewerkstelling. Zo bouwt de Geerits Holding uit Bree, actief in staalconstructies voor o.m. de industriebouw, momenteel aan een ontwikkelingsproject voor het industrieterrein Vostert. Ondanks het feit dat je er veel grote bedrijven vindt, was er toch flink wat leegstand. De Geerits Holding kocht daarom tal van gronden en lege panden op om te ontwikkelen en richtte er ook een bedrijvencentrum in.


Eerdere Artikelen