De leegstaande Tupperware-gebouwen langs-
heen de Dender waren lange tijd een doorn in het oog van al wie Aalst een warm hart toedraagt. Het braakliggende terrein geeft de stations-
omgeving een grauw en industrieel karakter, wat niet strookt met het gezellige imago van de Oost-Vlaamse stad en z’n inwoners. Daar komt evenwel verandering in.
DOOR TIM JANSSENS
Re-Vive en Wilma Project Development besloten het heft in eigen handen te nemen en kochten deze voormalige industriële site over. In het najaar van 2012 moet er een gemengd residentieel project klaar zijn dat de omliggende buurt opnieuw aantrekkelijk moet maken. Het moet en zal een impuls zijn voor de totale revitalisering van deze buurt.
Re-vive en Wilma Project Development vormen een ideale tandem om de Tupperware-site grondig te vernieuwen. Waar Re-vive al heel wat ervaring heeft met duurzame reconversies van ernstig verontreinigde bedrijfsterreinen, is Wilma een specialist op het vlak van binnenstedelijke (her)ontwikkelingen. Het 37.000 vierkante meter grote terrein wordt gesaneerd en vrijgemaakt voor de bouw van appartementen, woningen en ondersteunende functies. De werken zullen in totaal ongeveer tien jaar in beslag nemen.
Dit project is lang niet het enige voorbeeld van de Aalsterse focus op nieuwe stedelijke ontwikkeling. Er zijn immers ook ambitieuze plannen voor een grootse multifunctionele evenementenhal op de leegstaande Tragelsite. Het complex moet een echt landmark worden en uitgroeien tot hét nieuwe symbool van Aalst. Op die manier hoopt het stadsbestuur meer toeristen te lokken en het imago van de stad te verbeteren. Het mag dus duidelijk zijn dat Aalst fors inzet op de vernieuwing van z’n binnenstedelijk gebied.