Lambert Accountancy – “Wij volgen dossiers van zeer nabij op om proactief te kunnen adviseren”

Lambert Accountancy uit Heist-aan-Zee biedt zijn klantenkring een volledige dienstverlening aan, maar hecht vooral veel belang aan het van dichtbij opvolgen van klantendossiers. Adviseren en informeren vormen daarbij de sleutelwoorden.

Daniël Lambert, Jan Lambert en Tamara Moens.
Daniël Lambert, Jan Lambert en Tamara Moens.

Jan Lambert werkte eerder voor Stad Knokke, als boekhouder voor een slachthuis en ten slotte als Deloitte-kantoordirecteur in Brugge. Hij had het gevoel dat hij kmo’s een betere prijs-serviceverhouding kon bieden en begon vijftien jaar geleden voor eigen rekening.

Economisch advies
Het klantenbestand van het kantoor omvat een dwarsdoorsnede van economische activiteiten: zelfstandigen, vrije beroepen en kmo’s. “Wij werken voor kmo’s uit de meest uiteenlopende sectoren,” vertelt hij. “Naast de boekhouding verzorgen wij voor hen de fiscale aangiften, het opmaken van de balansen en bijstand bij herstructureringen. Wij volgen de dossiers van al onze klanten van zeer nabij op, om hen proactief te kunnen adviseren, waar mogelijk bij te sturen en mogelijke problemen te voorkomen. Voor de zelfstandigen stellen wij bijvoorbeeld een vergelijkende financiële analyse op. Die vertelt in één oogopslag wat de concrete impact van de resultaten is op de cashflow. De banken ontvangen van ons dan weer een compleet pakket met bedrijfseconomische gegevens, wat het werken voor hen veel gemakkelijker maakt.”

Professionele benadering
Vanuit zijn ervaring bij een van de ‘big five’ consultancykantoren hecht Jan Lambert veel belang aan een goede communicatie met de klant. “Sinds het aantreden van de huidige regering verandert de wetgeving met de regelmaat van een klok. In de media gonst het voortdurend van de geruchten over nieuwe maatregelen. Kortom, de leek ziet door de bomen het bos niet meer. Daarom geven wij regelmatig een nieuwsbrief uit. Daarin lichten we nieuwe overheidsbeslissingen in klare taal toe en geven we onze klanten tips en advies. Een gebaar dat ze sterk op prijs stellen.”

Hoe zit het met de liquidatievergoeding?
De liquidatievergoeding bij vereffening van een vennootschap stijgt op 1 oktober 2014 van 10 naar 25 %. “Dit is niet zo dramatisch als het lijkt,” stelt Jan Lambert. “Bedrijven kunnen een gedeelte van de gereserveerde winsten incorporeren in een kapitaalsverhoging. Daarop betaal je dan de 10 % verschuldigde vergoeding. Na vier jaar kan je vervolgens een kapitaalsvermindering doorvoeren voor hetzelfde bedrag en dat dan uitkeren aan de vennoten, zonder enige bijkomende belasting.”

22 lambertMolenstraat 1 – 8301 Heist-aan-Zee – T 050 51 97 39

Eerdere Artikelen