Het Hasseltse advocatenkantoor Delbrouck & Daeninck heeft een uitgebreide expertise op het vlak van handelsrecht in huis. Daarom kunt u er vol vertrouwen aankloppen voor de juridische kwesties van uw bedrijf. Dat doet u overigens bij voorkeur nog voordat u met een probleem of een conflictsituatie zit. Want bij het opstellen van een overeenkomst of contract ziet het juridische oog meteen waar de eventuele knelpunten liggen. Zo bespaart de advocaat u een pak ellende achteraf. Bij Delbrouck & Daeninck krijgt u ook geen onverwacht hoge rekening gepresenteerd. Het kantoor werkt een heldere betalingsformule uit, op maat van uw onderneming. Zo blijft uw bedrijf ook op juridisch vlak altijd in topvorm.
Het advocatenkantoor Delbrouck & Daeninck is op korte tijd sterk gegroeid. Luk Delbrouck ging in 2003 alleen van start, maar na een jaar kwam Philip Daeninck erbij als vennoot. Sinds 2009 is Judith Engelen de derde vennoot.
“Vanaf 2009 is het aantal medewerkers ook gevoelig toegenomen,” zegt Luk Delbrouck. “Ons kantoor telt nu dertien advocaten en drie administratieve medewerkers. Aanvankelijk was Delbrouck & Daeninck voornamelijk strafrechtelijk georiënteerd. Veel mensen denken dat dit nog altijd het geval is, maar door de uitbreiding spitsen we ons nu ook toe op materies in burgerlijk recht en handelsrecht. Judith Engelen is overigens een specialist in het handelsrecht. Onze overige advocaten zijn doorgaans allen gespecialiseerd in een welbepaalde materie. Hij of zij is op de hoogte van de finesses en heeft een grote parate kennis in zijn of haar deelgebied. Zo houden we zoveel mogelijk knowhow en kwaliteit in eigen huis. En als we dossiers behandelen met belangrijke raakvlakken aan bijvoorbeeld sociaal of fiscaal recht, dan doen we een beroep op deskundige preferente partners.”
Abonnement
Ook voor bedrijven is de drempel om een advocaat in de arm te nemen dikwijls nog bijzonder hoog. ‘Hoeveel gaat het allemaal kosten?’, vragen ondernemers zich af. Want u heeft horen zeggen dat elk telefoontje en elke reply op uw e-mail aangerekend worden.
“Daarom bieden we een formule aan die u zou kunnen vergelijken met een abonnement,” legt Luk Delbrouck uit. “Op basis van de behoefte en de noden betaalt u een vast maandelijks bedrag – zonder bijkomende kosten. Als u een juridische vraag heeft, speelt u ze ons door en wij doen de rest. Hierbij hoeft u zich geen zorgen te maken dat de rekening onverwacht hoog zal oplopen. Bovendien kunnen we via deze formule de vertrouwde juridische partner van uw bedrijf worden. Het kantoor kan, gezien de expertise van zijn medewerkers, vrijwel al uw juridische vragen of knelpunten behandelen.”
Preventief
Wie het woord advocaat hoort, denkt dikwijls in de eerste plaats nog aan ruzie, problemen en conflictsituaties. Maar een advocaat kan deze vervelende toestanden juist vermijden.
“We raden onze cliënten in elk geval aan om ons te raadplegen voordat ze met problemen geconfronteerd worden,” beklemtoont Luk Delbrouck. “Doe een beroep op een advocaat als u bijvoorbeeld plannen heeft om met een (commerciële) partner in zee te gaan. Als u vooraf juridisch de puntjes op de i zet, is de kans al kleiner dat er snel problemen ontstaan. En als er toch een conflict optreedt, heeft u het pleit al bijna zeker gewonnen – dankzij het sluitende contract of een degelijke juridische indekking.”
In de rechtbank
Het staat misschien haaks op het beeld dat u van het beroep heeft, maar niet elke advocaat voelt zich in zijn element in de rechtbank. Hij is daarom niet minder bedreven in de juridische materie, misschien wel integendeel. Er zijn inderdaad advocaten die liever op hun eigen bureau nauwgezet dossiers voorbereiden of contracten opstellen.
“Daarnaast heb je advocaten die beter hun mannetje staan in de rechtbank, in de praktijk van het voeren van een proces,” geeft Luk Delbrouck aan. “Ook dat is tot onze specialiteit uitgegroeid. In Limburg zijn we alvast een van de eerste kantoren die dat onderscheid maakt.”
‘De kleine lettertjes’
Een groot aantal bedrijven springt behoorlijk nonchalant om met de ‘kleine lettertjes’ – zeg maar de ‘Algemene voorwaarden’ die bij een overeenkomst gelden. Dikwijls worden ze gewoon gekopieerd van een ‘standaardovereenkomst’.
“Dat is meestal niet zo’n goed idee,” zegt Luk Delbrouck. “Je kunt veel beter een gepersonaliseerde versie – helemaal op de maat en de geplogenheden van uw bedrijf – laten uitwerken. Het kan gaan om details, maar die kunnen juist een groot verschil maken bij een eventueel geschil. Die ‘kleine lettertjes op maat’ nemen we vanzelfsprekend ook graag ter harte.”