Bereidt Zalando zich voor op een beursgang?

zalandoInternetwinkels nemen steeds meer de functie over van de gewone winkels. Klanten hebben een andere manier gevonden om te shoppen: online winkelen kan gewoon vanaf de luie bank. Met een enkele druk op de knop trekken de nieuwste collecties voorbij, en dat werpt zijn vruchten af voor de webwinkeliers, zoals het bekende Zalando. Zelfs een beursnotering is heel goed mogelijk.

Dromen van een beursgang

Met kleding- en schoenengigant Zalando gaat het goed. Zo goed zelfs, dat er achter de schermen wordt gewerkt aan een beursgang. De naamsbekendheid van het bedrijf is enorm in Europa, en het neemt alleen maar toe. Deze van origine Duitse webwinkel, is inmiddels al in 14 landen actief. Dit succes heeft het voor een groot deel te danken de oprichters: de gebroeders Samwer. Deze heren zijn omstreden in hun manier van ondernemen. Het kopiëren van innovatieve ideeën van anderen, wordt hen vanzelfsprekend niet in dank afgenomen. Maar Oliver, Marc en Alexander zijn wel goed in wat ze doen. En nu doen ze er alles aan om hun droom van een opmars naar de beurs waar te maken.

Het vertrouwen van de banken en investeerders

De broers Samwer zijn niet de enigen die vertrouwen hebben in een gang naar de beurs. Ze krijgen hierbij steun van een aantal banken en investeerders. Grote spelers als Goldman Sachs, Morgan Stanley en JPMorgan adviseren de broers voor de beursgang. Er zijn inmiddels al contracten getekend die er op wijzen dat het ook echt staat te gebeuren. Het gerucht zingt alvast inmiddels al zo lang rond, dat de beursgang niet al te lang meer op zich zal laten wachten.

Op het moment dat het Duitse modebedrijf een beursnotering zou krijgen, moet het geld binnenstromen. Volgens ingewijden zou dat zo’n 5 miljard euro moeten opleveren. Hiermee wordt het de grootste Europese tech-beursgang sinds 2000. Niet alleen zouden investeerders kunnen profiteren van deze potentieel historische gebeurtenis, ook de grote beleggers hebben veel baat bij een beursgang van het Duitse bedrijf. Met een aandeel van maar liefst 37 procent is de Zweedse investeerder Kinnevik de grootste belanghebber. Maar ook anderen, zoals de Russische miljardair Yuri Milner en de Deen Anders Holch Povlsen, kunnen volop genieten van deze stap.

Kan de beursgang nog gestopt worden?

Het modebedrijf draait veel omzet, maar toch boekt het in zijn totaliteit geen aanzienlijke opbrengsten. Alleen in Duitsland en Oostenrijk is het bedrijf winstgevend. Maar heeft dit ook effect op de droom van de gebroeders Samwer? Waarschijnlijk niet. Het gegeven lijkt de heren zelf niet te deren. Ze blijven vol vertrouwen werken aan een beursgang. Bovendien hebben ze voldoende mensen achter zich staan. Het is dan ook een bedrijf met veel potentie. Daarom geloven velen dat de bewuste beursintroductie alvast niet lang meer op zich zal laten wachten.

Eerdere Artikelen