Rederijen, goederenbehandelaars, douaneagenten, expediteurs, logistieke bedrijven. Samen vormen ze het kloppende hart van de Antwerpse haven. Als gigantisch raderwerk stopt de Antwerpse haven vrijwel nooit met draaien.
Op het snijpunt tussen de haven en de stad vinden we de wijken Antwerpen-Noord en het Eilandje. Precies in deze buurt – ter hoogte van de Straatsburgbrug – bouwt het havenbestuur een nieuw havenhuis. Een verbluffend staaltje architectuur, want de onderliggende oude brandweerkazerne blijft volledig intact. Niet alleen het nieuwe Havenhuis versterkt de band tussen haven en stad. Ook de realisatie van het Red Star Line museum zet de betekenis van Antwerpen als historische havenstad extra in de verf.
De uitdagingen op de Antwerpse arbeidsmarkt zijn gigantisch.
De stad telt een enorm potentieel aan werkkrachten. Bovendien creëren de haven en zijn bijhorende bedrijvigheid nog elk jaar een surplus aan jobs. Toch blijft heel wat arbeidspotentieel onderbenut. Het sociaal-economisch bedrijf Kunnig wil deze vicieuze cirkel doorbreken.
De duurzame ontwikkeling van de haven van Antwerpen staat bij vele bedrijven en overheden hoog op de agenda. De Intercommunale vereniging de Hooge Maey houdt zich bezig met de sanering en duurzame exploitatie van de stortplaats met minimale risico’s voor de omgeving.
De Antwerp Management School nam het initiatief voor de oprichting en uitbouw van een Competence Center Familiebedrijven, ook een belang facet van het Antwerpse bedrijfsleven.
Het Competence Center Familiebedrijf richt zich zowel op middelgrote als grote familiebedrijven. Onderzoeksthema als succesvol overdragen en opvolging staan hoog op de agenda.